Je winkelwagen is momenteel leeg
In Italië valt nog wel eens wat te ontdekken voor de oplettende wijn-nieuwsgierige. Het land herbergt verschillende onbekende, inheemse druivenrassen, die voor een echte verrassing in het glas zorgen. Tot dit rijtje hoort ook de Frappato druif.
In Italië valt nog wel eens wat te ontdekken voor de oplettende wijn-nieuwsgierige. Het land herbergt verschillende onbekende, inheemse druivenrassen, die voor een echte verrassing in het glas zorgen. Tot dit rijtje hoort ook de Frappato druif. Bijzonder omdat deze druif groeit op slechts een beperkt aantal hectare aan de westkust van Sicilië en veel wordt gebruikt om te blenden met de wat bekendere Nero d’Avola of Shiraz om zodoende nog wat extra complexiteit toe te voegen. Het is absoluut geen simpele wijn. Aardse tinten waaronder ‘truffel’ gaan hier goed samen met het stiekeme sprankelende fruit, wat een mengeling lijkt van rode en zwart vruchten. Daarnaast blijft de wijn interessant door het pepertje wat een kruidige toevoeging aan de wijn biedt. Deze verschillende smaken blijven bewonderenswaardig goed overeind samen. De wijn is hierdoor erg lekker bij verschillende gerechten die niet al te zwaar zijn, zoals risotto, traditioneel gemaakte lasagne of pasta bolognese.
Bijzonder is ook het van hout gemaakte etiket.