760 wijnen op voorraad - producenten uit 15 landen - 35 jaar ervaring
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Bestel overzicht

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Klawer Cellars Klawer Cellars Pinotage

Klawer Cellars Klawer Cellars Pinotage

Barcodenummer: 6004445001145
€--,--
Excl. btw

 

  • Inhoud: 75cl
  • Land: Zuid-Afrika
  • Gebied: Olifants river
  • Druivensoort: Pinotage
  • Smaakprofiel: Krachtig & Robuust
  • Doos: 6 flessen
  • Afsluiting: Schroefdop

De wijnbouwregio Olifants River is een van de meest noordelijk gelegen wijngebieden in Zuid-Afrika’s West-Kaap. Het gebied strekt zich uit over een lengte van maar liefst 145 kilometer, van Lutzville in het noorden tot Citrusdal in het zuiden. De Olifants River Valley staat niet alleen bekend om de rooibosthee en citrusvruchten, maar ook om de wijn. Hier bevinden zich de hoogste wijnkelders van het land, namelijk op 1.150 meter hoogte! In de zeventiende eeuw noemden enkele Hollandse ontdekkingsreizigers de hier aanwezige rivier de Olifantsrivier, omdat ze er een kudde van driehonderd olifanten zagen. Sinds tweehonderd jaar wordt er al wijn verbouwd.

Pinotage – samen met Chenin Blanc het gezicht van Afrikaanse wijn – was bijna door het leven gegaan als Herminoir. En dat zit zo: Abraham Izak Perold was in de Universiteit van Stellenbosch op zoek naar een druivensoort die én de mooie smaken van rode Bourgogne zou weergeven, en de Afrikaanse hitte kon weerstaan. Want Pinot Noir is de nachtmerrie van elke wijnmaker: echt heel moeilijk te verbouwen en altijd ziek, zwak en misselijk. Professor Abraham besluit de Pinot Noir te kruisen met Cinsaut. Deze druivensoort uit de warmere Franse Rhônevallei gaat in Afrika schuil onder de naam Hermitage. Pinot Noir X Hermitage = Pinotage.

Een wijn met stevige knuisten en in de smaak iets van chocolade, rokerigheid en gebrande koffiebonen. Of het nu over hachee, hazenpeper of een jachtschotel gaat, deze rijpe zuidelijke wijn van druiven met veel pigment waar mooie aardse en gedroogde kruidentonen worden ontwikkeld, staat zijn mannetje. Liefhebbers van doorgebakken rundvlees burgers en heel intense, schreeuwerige sauzen, lamsgehakt, een paddenstoelen gerecht, maar ook bij een smeuïge varkensschouder voegt deze wijn een robuust, winters element toe.