Je winkelwagen is momenteel leeg
Deze Amarone komt uit de Valpolicella Classico regio. Wijngaarden staan op heuvels van grind en leem in de buurt van de steden Negrar, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano, ten noorden van Verona.
Wat deze wijn zeer bijzonder maakt is het proces wat de Italianen zelf 'Appassimento' noemen. Hierbij worden de gebruikte druiven een lange tijd gedroogd waardoor ze letterlijk verschrompelen. Het drogingsproces resulteert in een zeer grote concentratie van aroma's en suiker in de druiven. Hoewel de suikers worden vergist en omgezet in alcohol blijft de complexiteit en structuur fier overeind. Intense robijnrode wijn met de smaak en geur van rijpe kersen, kruiden en ineen van vanille, chocola, tabak en anijs. Vol van smaak maar toch elegant zoals een Amarone hoort te zijn. Deze wijn wordt alleen in de beste jaren gemaakt en heeft meer dan 42 maanden gerijpt op eikenhouten vaten en daarna ook nog 24 maanden van rijping op fles. Geweldig bij gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen.